Viisi kohtaa, joihin kodinvaihtajan tulisi kiinnittää juuri nyt huomiota

Asunnon vaihtamiseen ja uuteen kotiin muuttamiseen liittyy monia muistilistoja, jotka eivät ole sidonnaisia aikaan eivätkä paikkaan. Kuitenkin asunnon vaihtamiseen kuuluu myös monia aikasidonnaisia asioita, jotka tulee huomioida erityisesti nyt, sillä lähestyvä talvi ja joulu tuovat omia piirteitään asuntokauppaan. 
 
1. Asuntokauppa hiljenee jouluksi – toimi nyt
Asuntokauppa on perinteisesti hiljentynyt joulukuun puolivälin jälkeen. Uusia kohteita ei tule samaan tahtiin markkinoille ennen vuoden vaihdetta. Mikäli suunnittelet asunnonvaihtoa, on marraskuu otollista aikaa tehdä peliliikkeitä sen suhteen. Joulun hiljenemistä ei kannata kuitenkaan pelätä asuntomyyjänä, sillä monella potentiaalisella ostajalla on enemmän aikaa selata asuntoja joulupyhinä. 
 
2. Pankkilainojen kilpailutus
Pankkilainojen marginaalit ovat nyt matalalla, asuntolainan kilpailutus kannattaa tehdä pian ennen kuin marginaalikorot lähtevät nousuun – näin voit säästää pitkän pennin. Pankkilainojen kilpailutus vie aikansa, joten ole ajoissa, mikäli mielit vaihtaa kotia ennen joulua. 
 
3. Asunto-osakeyhtiöiden osakasvastuut
Mikäli edessä on luminen talvi ja osakasvastuisiin kuuluvat lumityöt, voi miettiä, onko valmis tekemään lumitöitä tänä talvena. Selvitä ostajana osakasvastuiden määrä ja myyjänä mieti, voitko luoda kohteen houkuttelevuutta esimerkiksi korostamalla helppohoitoisuutta, mikäli osakasvastuita ei ole. 
 
4. Lämmitysmuodon huomioiminen kustannuksissa
Kylmänä talvena sähkö- tai öljylämmitteinen talo tulee kalliimmaksi esimerkiksi kaukolämpöön verrattuna. Kun mietit ja budjetoit asumisen kustannuksia, ota huomioon myös lämmitysmuoto.
 
5. Myynti-ilmoitusten kuvat
Moni asunto saattaa olla pitkään markkinoilla, jolloin kohdekuvat eivät välttämättä enää ole ajan tasalla. Vanhat kesäkuvat talvipakkasilla viestittävät asiakkaalle heti sen, että asunto on ollut myynnissä jo useamman kuukauden ajan. Näin ollen ulkokuvien päivittäminen antaa ostajille paremman mielikuvan kohteesta.