Asuntomarkkinat ovat kuumentuneet!

Asuntomarkkinat ovat kuumentuneet! Hinnat ovat nousseet! Älä osta nyt!

Näiden lauseiden kaltaisilla otsikoilla kalastellaan lukijoita artikkelin pariin, mutta otsikot ovat otsikoita ja ne eivät kerro koko totuutta tai totuutta ollenkaan. Nykypäivänä ihmiset saavat monesta lehdestä ja internetin kautta laajalti tietoa asuntomarkkinoista, mikä muokkaa helposti ihmisten mielipiteitä ja asenteita.

Itselleni on käynyt usein niin, että asiakas kertoo jotain mitä on lukenut lehtien sivuilta ja selittää sitä yksiselitteisenä totuutena aivan väärässä tilanteessa. Ensimmäinen tunteeni on usein ärsyyntyminen - taas on viatonta ihmistä manipuloitu ja huijattu.

Vuosien myötä olen ymmärtänyt, kuinka nämä vääristyneet käsitykset auttavat minua työssäni. Välittäjän ammattitaito tulee esille juuri niissä tilanteissa, kun asiakas ei tiedä mitä asuntomarkkinoilla oikeasti tapahtuu. Meidän tehtävämme on korjata virheelliset käsitykset ja kertoa, kuinka asioiden laita on. Toimittajilla ei yleensä ole käytössään samanlaista tietoa asuntomarkkinoista kuin kiinteistönvälittäjillä, jotka välitystyötä tehdessään pääsevät aitiopaikalta näkemään markkinoilla tapahtuvat muutokset ja asuntomarkkinoiden kehityksen. Meillä välittäjillä on käytössämme myös toteutuneiden kauppojen hintatilastot, jotka vastaavat noin 80-85% Suomessa tehdyistä asuntokaupoista ja antavat siten luotettavaa tietoa muun muassa hintakehityksestä ja myyntiajoista.

Tämä on asuntomarkkinoihin keskittyvän blogimme ensimmäinen postaus ja toivottavasti herättää lukijoiden parissa keskustelua aiheeseen liittyen. Kaikki kannanotot ja kommentit ovat siis tervetulleita!

Mitä tämänhetkiseen asuntomarkkinatilanteeseen tulee, Asuntoverkko-yrittäjät eri puolilta Suomea kertovat, että asuntomarkkinatilanne näyttää alkuvuoden suhteen hyvältä. Korot ovat vielä alhaisella tasolla, mikä pitää ostajat liikkeellä. Myytävää voisi olla enemmänkin tarjolla. Nähtäväksi jää, miten euroalueen talouskriisi tulee vaikuttamaan asuntomarkkinoihin tänä vuonna. Toistaiseksi ostajat ja myyjät eivät ole huolestuneet tilanteesta runsaasta uutisoinnista huolimatta.

Toivotan kaikki tervetulleiksi mukaan seuraamaan blogia ja toivottelen samalla pirteää alkanutta vuotta lukijoillemme!

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.