Kiinteistönvälittäjän arki

Kiinteistönvälittäjän arki - samppanjaa, vaahtokarkkeja ja nopeita autoja?

Julkisuudessa on välillä erheellisesti annettu sellainen kuva, että kiinteistönvälittäjän arki on pelkkää luksusta ja siihen kuuluvat asiakkailta nyhdetyillä rahoilla hankitut merkkivaatteet, kalliit autot ja samppanjalounaat.

Välittäjän työpäivät ovat yleisesti kymmentuntisia. Itse teen arkisin töitä yleensä aamukymmenestä iltakahdeksaan. Kiinteistönvälittäjä tekee arkipäivien lisäksi töitä usein myös sunnuntaisin, jolloin pidetään näyttöjä. Viikonlopputyön huomioiden keskimääräinen työaika itselläni on noin 50-55 tuntia viikossa. Välittäjä on töissä kotonakin, sillä asiakkaat saattavat soittaa varsinaisen työajan päätyttyä tai ennen sen alkamista, ja osa asiakkaista edellyttää välittäjän päivystävän sähköpostin ääressä myös iltaisin. Kiivaasta työtahdista johtuen pitkiin ja kosteisiin lounaisiin on harvemmin aikaa.

Lomaa kiinteistönvälittäjä pystyy pitämään lähinnä heinäkuussa, jolloin asuntokauppa yleensä hiljenee ja yhteydenotot asiakkailta vähenevät. Täytyy kuitenkin muistaa, että välittäjän palkkaus on provisioperusteinen, joten loma-ajalla palkka ei juokse samalla tavalla kuin työssäolokuukausina. Osa alalla työskentelevistä myös kokee suoriteperusteisen palkan stressaavana. Niinä kuukausina, kun kauppa ei käy, ei tule myöskään palkkaa. Oma talous on osattava suunnitella sen mukaisesti, että joinakin kuukausina palkka saattaa jäädä odotettua pienemmäksi.

Kiinteistönvälittäjien palkoista kirjoitin erillisen kirjoituksen elokuussa ja tuolloin totesin, että Kiinteistöalan koulutussäätiö Kiinkon tutkimuksen mukaan alan keskiansio vuonna 2008 oli 3.215 euroa / kuukausi sisältäen peruspalkan, myyntiprovisiot ja muut lisät. Tuolla rahalla harva palkansaaja ostelee luksusautoja, merkkivaatteita tai nauttii joka päivä lounaalla samppanjaa ainakaan, jos samalla pitää elättää perhe ja lyhentää asuntolainaa.

Välittäjän ammattia voikin tietyssä mielessä kuvata kutsumusammatiksi, jossa pärjäävät harvat ja valitut. Hyvien myyntityö- sekä asiakaspalvelutaitojen lisäksi välittäjältä vaaditaan kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sietää stressiä ja epäsäännöllisiä työaikoja sekä luonnollisesti tuntea riittävästi markkinoita ja lainsäädäntöä.

Lainopillisen tietämyksensä välittäjä todistaa suorittamalla LKV-tutkinnon, joka pätevöittää alalle, mutta ei vielä yksistään takaa onnistumista huippuvälittäjänä. Alalla pitkään työskennelleet pitävät työstään, mutta myös vaihtuvuus on suurta, sillä välitystehtäviin hakeudutaan helpon rahan toivossa ja kun sitä ei tulekaan ovista ja ikkunoista, ja siinä sivussa vapaa-ajan määräkin vähenee, siirrytään muihin tehtäviin toiselle alalle ja jätetään välitystyö ammattilaisten käsiin. Näin sen kuuluu ollakin, sillä työstään nauttiva kiinteistönvälittäjä palvelee asiakkaitaan paremmin ja tekee hyvää tulosta sekä työnantajansa että asiakkaiden näkökulmasta!

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.