Pientä pintaremonttia vai koko asunto uusiksi

Pientä pintaremonttia vai koko asunto uusiksi - mihin kuntoon asunto kannattaa stailata ennen myymistä?

Asunnon ostajien vaatimustaso on nykypäivänä noussut. Näytölle saapuvat asiakkaat olettavat lähtökohtaisesti, että kaikki on kunnossa ja että asunnossa on siistiä. Pieni pintaremontti ei siten välttämättä kasvata asunnon arvoa, vaan se varmistaa sen, että myyntihinnasta ei lähdetä tinkimään ja että asunto menee kaupaksi kohtuullisessa ajassa. Pieni pintaremontti ja / tai asunnon ehostaminen sekä huolellinen siivous kuuluvat siis nykypäivänä aina asiaan ennen myyntiprosessin aloittamista ja ensimmäistä näyttöä.

Pintaremontissa laitetaan kuntoon pienet, mutta näkyvät ongelmat kuten puuttuvat lattialistat ja repeytynyt tapetti. Epäsiistissä kunnossa olevat seinät kannattaa maalata sekä mahdollisesti vaihtaa tai maalata kaappien ovet, mikäli ne ovat huonokuntoiset. Pintaremontin tavoitteena on korjata rikkinäiset asiat ja luoda asuntoon siisti yleisilme, mikä on yleensä toteuttavissa pienemmälläkin budjetilla.

Mikäli asunto on kaikin puolin siisti ja hyväkuntoinen, ja pintaremontti ei täten ole välttämätön, asunto kannattaa kuitenkin ehostaa esittelykuntoon. Tämä tarkoittaa ylimääräisen tavaran karsimista, ikkunoiden pesua, mahdollisten tekstiilien kuten verhojen vaihtamista, piha-alueen siistimistä ja huolellista siivousta ennen näyttöä. Siisti koti on ylipäätään edellytys sille, että asunnosta saadaan markkinahintaa vastaava kauppahinta ja että kohde menee kaupaksi kohtuullisessa ajassa.

Mahdolliset ostajat saattavat kiinnittää huomiota myös pieniin asioihin kuten asunnon valaistukseen. Mikäli lamput eivät toimi, asunnon yleisilme saattaa olla ostajaehdokkaan silmissä hämärä ja siten vähentää sen houkuttelevuutta. Toimimattomat asiat, kuten vaatehuoneen rikkinäinen valo, voivat myös aiheuttaa ostajille tunteen, että asunnossa ei toimi mikään ja siellä on paljon puutteita.

Koko keittiö remonttiin, kylpyhuoneeseen uudet kaakelit?

Suuremmat remontit kuten keittiö- tai kylpyhuoneremontti tulee arvioida asuntokohtaisesti. Mikäli asunto on muuten hyväkuntoinen, mutta siellä on esimerkiksi vanha keittiö, sen remontoiminen saattaa nostaa asunnon hintaa sen verran, että remonttiin kannattaa panostaa. Mikäli asunto on kauttaaltaan tyydyttävässä tai huonossa kunnossa, suurempia remontteja ei kannata lähteä toteuttamaan. Huonokuntoisen asunnon laatutaso näkyy sen myyntihinnassa, jolloin ostajaehdokkaalla on mahdollisuus remontoida asunto kokonaan mieleisekseen. 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.