Siivous on halvin remontti

Kevätauringon säteiden paistaessa kotiin monille paljastuu pimeiden nurkkien villakoirat ja ikkunaruutujen sameus.  Perusteellisempi kevätsiivous onkin paikallaan monen meistä kotona. Imurin ja luutun kanssa saa vierähtämään useammankin tunnin, mutta työ kiittää tekijäänsä. Putipuhdas asunto näyttää kuin uudelta!

 

 

Myös asuntoa myytäessä siivous on tärkeässä roolissa. Myynnin tullessa ajankohtaiseksi siivousta voi ja kannattaa tehdä monenlaista. Tavaroiden karsimisella asunnosta tulee avarampi ja helpompikulkuinen, lisäksi koti näyttää isommalta kun se ei ole täyteen ahdettu. Kaakelivälien puhdistus ja kalkkitahrojen pyyhkiminen tuo uuden loisteen iäkkäämpäänkin kylpyhuoneeseen.  Myös valoisa asunto on houkuttelevampi, joten ikkunanpesuun kannattaa kiinnittää huomiota.

 

Siivouksella voi myös ennalta ehkäistä remontointia – pinttynyttä likaa voi olla vaikea saada irti, mutta säännöllisen siivoojan kodissa lika ei ehdi pinttymään.  Joten jos et ole vielä kevätsiivoustasi tehnyt, niin näistä ajatuksista voit ammentaa siivousmotivaatioita. Mukavia siivoushetkiä!