Kerrostalomyynnissä kasvua 2014 vuoteen verrattuna

Vuosi 2015 näytteli kasvun roolia asuntokaupoissa. Koko Suomen mittakaavassa myyntimäärät kasvoivat 2014 vuoteen verrattuna vanhojen kerrostalojen osalta peräti 2,5 % kun taas vanhojen rivitaloasuntojen kaupoissa kasvu oli huimat 6,6 %. Kuitenkin hintakehitys keskineliöhinnoissa oli rivitalojen osalta vain 1,9 % kun taas kerrostaloissa kasvulukemat olivat prosenttiyksikön suurempia. 
    
Vanhojen kerrostaloasuntojen myynnin kehitys 2015 vuonna verrattuna edellisvuoteen


Suurissa kaupungeissa kauppa vilkastui eniten Turussa, missä myyntimäärät kasvoivat jopa 7,8 % ja keskineliöhinnat nousivat 4,7 %. Kasvun takana olivat kolmioiden ja sitä pienempien asuntojen suosio, kun taas neljän huoneen ja sitä isompien asuntojen keskimääräiset neliöhinnat laskivat.

Suurinta neliöhintojen kasvu oli Oulussa, jossa etenkin yksiöiden hinnat nousivat 15,8 % ja kauppamäärät kasvoivat 7,2 %. Isompien asuntojen myyntimäärät Oulussa kuitenkin olivat laskussa ja täten painoivat koko kaupungin myyntimäärien muutoksen negatiiviseksi. 

Helsingissä hinnannousu oli tasaista kaikissa asuntojen kokoluokissa, mutta myyntimäärien kasvua vauhdittivat erityisesti kaksioiden ja kolmioiden kauppa.

Tampereella hintojen nousu oli suurinta yksiöissä, kun taas vilkkaitten kauppaa käytiin kolmioista edellisvuoteen verrattuna. 

 

Lisätiedot: Suomen Asuntoverkko Oy, hallituksen puheenjohtaja Tomi Sarlin, puh. 050 365 9200

Tiedotteessa on käytetty lähteenä Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton Hintaseurantapalvelua, johon tilastoidaan Suomen suurimpien välitysalan toimijoiden tekemät kaupat. 

Asuntoverkko on yksi Suomen suurimmista kiinteistönvälitysalan toimijoista. Asuntoverkko-toimistoja on Suomessa kymmeniä. Asuntoverkko-kauppiaat ovat koulutettuja, oman alueensa ja markkinatilanteen tuntevia asiantuntijoita. Asuntoverkko-yritykset kuuluvat arvostettuun Suomen Kiinteistönvälittäjäliittoon ja noudattavat hyvää välitystapaa.