Sisältömarkkinointi hiipii konservatiiviselle välitysalalle

Myös hitaasti uudistuva kiinteistönvälitysala heräilee sisältömarkkinoinnin trendiin. Kuluttajat haluavat välitysliikkeiltä muun muassa inspiroivia asuntokuvia sekä asunnonvaihtoon liittyvää opastusta blogitekstien ja sähköisten oppaiden muodossa.
 
”Niin sanotut vanhan linjan välittäjät, jotka hiihtävät paikalle huonosti istuvassa puvussa ja käyttävät vanhanaikaisia työkaluja, jäävät jossakin vaiheessa marginaaliin”, Asuntoverkon markkinointipäällikkö Mari Rihti sanoo. ”Ainakin osa asunnon myyjistä alkaa olla siinä määrin tiedostavia, että he muun muassa tutustuvat välittäjän muihin myyntikohteisiin ja niiden markkinointiin, ennen kuin päättävät, kenelle asuntonsa antavat myyntiin. Välittäjä, jonka myyntimateriaalit eivät ole ajan tasalla, tippuu pois kisasta.”
 
Sisustus on trendinä edelleen pinnalla, ja tämä näkyy myös välitysalalla. Välitysliikkeiden tulee tarjota asiakkailleen sisustusinspiraatiota muun muassa laadukkaiden kuvien muodossa. Kuvia voidaan jakaa esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa, kuten Instagramissa sekä Facebookissa. Myös esittelyvideot ovat nouseva trendi.
 
”Laadukkaissa, ammattikuvaajan ottamissa kuvissa on toisinaan se riski, että asiakkaat pettyvät näytöllä. Hienot kuvat saattavat antaa asunnosta liian kiillotetun kuvan, jolloin todellisuus niin sanotusti paljastuu luonnossa”, Rihti sanoo. ”Kuvien lisäksi kuluttajat kaipaavat myös tukea asunnonvaihtoprosessiin. Esimerkiksi Asuntoverkolla on sähköinen asunnonvaihtajan opas, jonka kuka tahansa voi ladata ilmaiseksi kotisivuiltamme. Opas ei ole mikään myyntipuhe tai mainos, vaan se sisältää 26 sivua tietoa asunnon myynti- ja ostoprosessista lakikiemuroineen”, Rihti kertoo. ”Enää ei riitä, että välitysliikkeen kotisivuilta löytyy yhteystiedot, yritysesittely ja myyntikohteet. Siellä pitää olla myös materiaalia, joka vakuuttaa asiakkaan välitysliikkeen ammattitaidosta ja osaamisesta.”
 
Blogitekstit tukevat välitysalalla muuta sisältömarkkinointia ja oppaiden tapaan tarjoavat tietoa ja vastauksia asunnonvaihtajien kysymyksiin. ”Kuluttaja etsii asiantuntijaa, joka ratkaisee hänen ongelmansa. Kuten muillakin aloilla, välitysalalla on mahdollista rakentaa itsestään asiantuntijan mielikuvaa sisältömarkkinoinnin avulla. Toki tavoitteena on kerätä myös liidejä, jotta sisältömarkkinointi tuottaa oikeasti tulosta yritykselle”, Rihti toteaa.